Voorgangers


Onze kerk heeft een predikant Jaap Jonk en een kerkelijk werker Swenne Bijzet.

ds. Jaap Jonk

Samen met mijn vrouw Francis voel ik mij zeer thuis in Laren. Het motto “De kerk hoort bij Laren en Laren hoort bij de kerk” is mij op het lijf geschreven. De kerk staat in alle opzichten midden in het dorp. Daarom is het fijn dat iedereen zich welkom voelt in de kerk. Niet alleen op zondagmorgen om 10.00 uur, maar ook als jou dat uitkomt.

Dat kan zijn als je kindje geboren wordt en je staat plotseling weer versteld van “het wonder van het leven”. Het moment dat je je realiseert dat alle leven er niet zomaar is. Ook niet dat van jou en je kind. Of het moment dat je afscheid neemt van iemand of iets dat je lief is. In Laren weten veel mensen de kerk te vinden om afscheid te nemen. De kerkelijke rituelen helpen dan om van een afscheid een waardevol moment te maken. Naast de traditionele kerkelijke rituelen is er in Laren veel ruimte om jouw eigen invulling te geven. Dat geldt voor de doop van je kind, je huwelijk en voor een afscheidsdienst.

De kerk is voor mij een plaats om tot rust te komen en je te bezinnen. Dat doen we op vakantie in kerken ver weg, maar dat kan gelukkig ook in Laren. Het hele jaar door zie ik heel vaak Pieterpad wandelaars een kijkje nemen in het stiltecentrum. Voor de wandelaars zijn er extra attenties! Maar ook Larenaren weten deze mooie plek te vinden. Dat mag je als je gewoon in Laren woont ook doen. Je kunt ook eens een kerkdienst bezoeken, of een avond die door onze werkgroep ontmoeting en inspiratie wordt georganiseerd. We hebben interessante gespreksgroepen, ook voor dertigers, vraag mijn collega Swenne maar!

Mocht je eens met iemand willen praten over de dingen van het leven dan ben ik daarvoor beschikbaar.

ds. Jaap Jonk
06-22646477
jaapjonk@kerklaren.nl

Swenne Bijzet

Sinds november 2016 ben ik kerkelijk werker in Laren en sinds 2019 woon ik met mijn gezin ook in Laren. Ik vind het heel fijn om hier te werken, zowel in de kerk als in het dorp heb ik een warm welkom ervaren en dat hoor ik ook van andere nieuwkomers. Ik ben één van de twee voorgangers en ik heb veel plezier in mijn werk. Ik heb verschillende taken, zo mag ik me bezighouden met het jeugd- en jongerenwerk, ik doe pastoraat en ik ga voor. Daarnaast zijn er in de kerk altijd nog genoeg andere ‘dingetjes’ die moeten gebeuren. Deze afwisseling maakt het uitdagend en leuk. 

Samen met mijn gezin wonen we in de buurt van de kerk, een mooie plek midden in het dorp. Ik ben getrouwd met René en we hebben drie kinderen: Juda, Eva en Sam. De oudste twee gaan naar de basisschool. Met drie kinderen blijft er niet zo heel veel tijd over voor hobby’s, maar ik hou van wandelen en hardlopen, ik probeer af en toe een boek te lezen of een tijdschrift en zo nu en dan bak ik ook nog wat lekkers.

Ik vind het zo mooi dat God iets heeft bedacht om niet alleen maar samen te kunnen geloven, namelijk de kerk. En hoewel een fijne plek om samen te komen belangrijk is, bedoel ik hier niet het gebouw, maar bedoel ik de gemeente, dus de groep mensen die samen de kerk zijn. Mensen met wie we op mogen trekken, samen zoeken naar God en geloof, samen vieren, verbinden, rouwen, delen. Oftewel samen het leven leven door en in Gods liefde. Ik ben dankbaar dat ik daarin mee mag werken. 

Het geloof is een mysterie, we zullen nooit alle antwoorden krijgen. Maar één ding weet ik wel: God is erbij! Dat is zelfs zijn naam in de Bijbel.

Als je vragen hebt, een luisterend oor zoekt of gewoon iemand om even een stukje mee op te lopen (letterlijk en figuurlijk), mag je me altijd bellen, mailen of appen.

Swenne Bijzet
06-40275253
swennebijzet@kerklaren.nl

 

 

Nieuws