Voorgangers


Onze kerk heeft een predikant Jaap Jonk en een kerkelijk werker Swenne Bijzet.

ds. Jaap Jonk

Als dominee voel ik mij zeer thuis in Laren. Het motto “De kerk hoort bij Laren en Laren hoort bij de kerk” is mij op het lijf geschreven. De kerk staat in alle opzichten midden in het dorp. Ik wil graag dat iedereen zich welkom voelt in de kerk. Niet alleen op zondagmorgen om 10.00 uur, maar ook als jou dat uitkomt.

Dat kan zijn als je kindje geboren wordt en je staat plotseling weer versteld van “het wonder van het leven”. Het moment dat je je realiseert dat alle leven er niet zomaar is. Ook niet dat van jou en je kind. Of het moment dat je afscheid neemt van iemand of iets dat je lief is. In Laren weten veel mensen de kerk te vinden om afscheid te nemen. De kerkelijke rituelen helpen dan om van een afscheid een waardevol moment te maken.

De kerk is voor mij een plaats om tot rust te komen en je te bezinnen. Dat doen we op vakantie in kerken ver weg, maar dat kan gelukkig ook in Laren. In de zomer zie ik heel vaak Pieterpad wandelaars een kijkje nemen in het stiltecentrum. Dat mag je als je gewoon in Laren woont ook doen. Je kunt ook eens een kerkdienst bezoeken, of een avond die door onze werkgroep ontmoeting en inspiratie wordt georganiseerd. We hebben interessante gespreksgroepen, ook voor dertigers, vraag mijn collega Swenne maar!

Mocht je eens met iemand willen praten over de dingen van het leven dan ben ik daarvoor beschikbaar.

ds. Jaap Jonk
06-22646477
jaapjonk@kerklaren.nl

Swenne Bijzet

Sinds november 2016 mag ik mijzelf kerkelijk werker van de Protestantse gemeente Laren noemen. Ik zie het als een voorrecht dat ik in zo’n mooi dorp als Laren mag werken!
Sinds 2010 wonen mijn man René en ik nu in Zutphen. We vinden het een prachtige stad en zijn steeds meer gaan houden van de Achterhoek met zijn vriendelijke inwoners en prachtige natuur. Daarvoor heb ik een aantal jaar in Apeldoorn gewoond en oorspronkelijk kom ik uit Nieuw-Vennep in de Haarlemmermeer. Geboren en getogen in de Randstad waardeer ik des te meer de rust en ruimte aan deze kant van het land. Gelukkig is de Randstad niet ver weg, want mijn familie woont daar nog wel.

We hebben twee jonge kinderen, dat is genieten en druk. Iemand zei eens dat hij ‘zwaar gezegend’ was met zijn kinderen, het is namelijk een zeer grote zegening, maar soms ook zwaar J. Iedere ouder zal dit herkennen. Gelukkig overheerst het gevoel van de zegening en zijn we ontzettend dankbaar voor ons gezin. De gesprekken met onze peuterpuber worden steeds leuker en hij neemt ons mee in de verwondering van het ontdekken van de wereld.

Hiervoor ben ik kerkelijk werker geweest in Vorden en Zutphen. In Vorden was ik bezig met het project ‘Basis in Beweging’ dat zich richtte op de 55minners, een leuke baan met experimenten en uitdagingen en waar ik ook veel geleerd heb. In Zutphen was ik pastoraal werker, ik bezocht voornamelijk de ouderen en zieken uit de gemeente. Ook dit vond ik prachtig werk, erg dankbaar en waardevol om te mogen doen. Deze twee ervaringen – aandacht voor de jongere generaties en pastoraat – mag ik nu in Laren in gaan zetten.

Tot slot nog wat algemene feitjes die bij een voorstelrondje horen: studie Godsdienst Pastoraal Werk / geordend chaotisch / enthousiast / Netflix / vakantieland: Italië / hardlopen

Nu weet u iets meer van mij, ik zie er naar uit om u persoonlijk te ontmoeten en de gemeente steeds meer te leren kennen!

Met een vriendelijke groet,

Swenne Bijzet
06-40275253
swennebijzet@kerklaren.nl

 

 

Nieuws