Winterwerk 2014-2015


Voor de aankomende winter zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. 

Film: Babette’s feast

Datum: woensdag 25 maart
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Kerk
Inlichtingen: Pauline Kramer
Entree € 4,- incl. koffie /thee in de pauze

Aan de verlaten kust van Denemarken (19e eeuw) wonen Martina en Philippa, de prachtige dochters van een strenge predikant die elk aards genot afkeurt. Zelfs tientallen jaren na zijn dood leven ze nog volgens zijn sobere regels, waarin het onderdrukken van emoties en passies centraal staan. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette, die de Franse onrusten ontvlucht is, in dit diep religieuze en geïsoleerde dorpje.

De twee zussen besluiten haar onderdak aan te bieden in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. Veertien jaar werkt Babette als hun persoonlijke huishoudster. Op een dag krijgt ze het bericht dat ze de loterij gewonnen heeft. Met het geldbedrag besluit ze de bevolking van het dorp op een enorm feestmaal te trakteren. Het wordt een diner om nooit te vergeten..."

Film: Il ya longtemps que je t'aime

Datum: 26 februari
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Kerk
Inlichtingen: Pauline Kramer
Entree € 4,- incl. koffie /thee in de pauze

Wanneer Juliette de gevangenis in moet, verbreken haar ouders alle contact tussen haar en haar zusje Léa. Als Juliette na 15 jaar vrijkomt, besluit Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar in haar huis op te nemen. Juliettes komst veroorzaakt spanningen in het gezin. Léa doet echter wel haar uiterste best om de verhoudingen te herstellen. Het blijkt alleen niet zo eenvoudig alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken.

Project: The Laornse Passion

Op startzondag gaan we dit jaar een nieuw dorpsbreed project lanceren: De Laornse Passion!
We kennen allemaal wel de Passion van tv, waarbij veel mensen, kerkelijk of niet, het Paasverhaal meebeleven. Dat willen we in Laren ook gaan doen, sommige dingen in dezelfde vorm, andere dingen heel anders. Maar toegankelijk voor iedereen. Daarom nodigen we alle inwoners van Laren uit, jong of oud, kerkelijk of niet, om mee te doen in welke vorm dan ook. Want samen op weg gaan naar de Laornse Passion, is ook ervaren en ontmoeten! Nieuwsgierig geworden? Kom naar de startdienst voor de nieuwste informatie!

Diaconaal buitenlands project voor jongeren

Ga je mee op reis? Wij hebben gemerkt, dat het voor jongeren vaak niet makkelijk is om over geloof te praten. Maar daarentegen zijn ze wel heel actief als het gaat om gewoon daadwerkelijk iets doen. Voor een goed doel, voor de sportclub of voor mensen in het buitenland die het minder hebben dan zij. Wij gaan dit jaar op zoek naar een diaconaal project in het buitenland, waar jongeren gewoon het “wat doen voor je naaste” in praktijk kunnen brengen. Hopelijk kunnen we samen een leuke groep vormen van jongeren van 15 jaar en ouder, die zich met enthousiasme wil voorbereiden voor een reis in de zomer van 2015. Door te werken aan een sociaal project willen we (al dan niet letterlijk) een steentje bij dragen aan verbetering van de plaatselijke leefomstandigheden. Het reisdoel is momenteel nog niet bekend, we zijn aan veel kanten informatie aan het inwinnen. Wordt vervolgd…..
Als het je leuk lijkt, meldt je alvast aan bij Betsie Grotentraast, tel: 402251,
email: ga.grotentraast@hetnet.nl

"Het scheppingsverhaal" verteld en gezongen

Datum: 6 november
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Kerk
Door: ds A. Broekhuis (Eefde) en Koor Deo Gratias

Voor de pauze zal Deo Gratias het "Scheppingsverhaal" ten gehore brengen, dit doen zij door afwisselend liederen te zingen, ondersteund door begeleidende woorden. Na de pauze zal ds. Arie Broekhuis met een korte inleiding het gesprek op gang brengen, zodat we samen kunnen praten over wat het scheppingsverhaal voor ons betekent, hoe we het verhaal van toen in deze tijd kunnen plaatsen.

Film: Lourdes

Datum: 18 november
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Kerk
InlichtingenPauline Kramer

De 32-jarige Christine zit al bijna haar hele leven in een rolstoel. Om uit haar isolement te komen maakt ze, hoewel ze niet bijzonder vroom is, een pelgrimstocht naar Lourdes. Zoals zovele chronisch zieken en gehandicapten gaat ze op bedevaart, maar als Christine op een ochtend ook echt door een wonder lijkt te zijn genezen, ontstaat afgunst in de groep.

Film: Des Hommes et des Dieux

Datum: 13 januari
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Kerk
InlichtingenPauline Kramer

Een klooster, ergens hoog in de Algerijnse bergen in de jaren '90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Een waar gebeurd verhaal over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme.

Inleiding en gespresavond over "Vragen rondom het (zelfgekozen) levenseinde"

Datum: 20 januari
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Kulturhus
Door: ds. J. Weijenberg (Harfsen)

Nu mensen steeds ouder worden komen er vaker moeilijke vragen rondom het zelfgekozen levenseinde. Dilemma’s waar altijd meer achter zit dan je denkt en die veel emoties oproepen. Er wordt een documentaire vertoond en we gaan hierover met elkaar in gesprek o.l.v. ds. Johan Weijenberg, die jarenlange ervaring heeft als ziekenhuispredikant.

Nieuws