Uitgangscollecte van zondag 13 maart


Schilderen met kinderen in Zuid Afrika

In november is Bertine Bielderman op reis gegaan naar Zuid-Afrika waar ze helpt bij het opzetten van een heel mooi schilder- en surf project voor kinderen in de armere townships: True Colours - ART to uplift (www.truecolours.co).

“Samen met het True Colours team ga ik de komende maanden reizen langs de Zuid-Afrikaanse kust om hier creativiteitsworkshops te geven aan jonge surfers van surf outreach organisaties. Deze organisaties doen heel mooi werk. Zij vangen namelijk straatkinderen op en geven hen de kans om hun leven om te buigen naar iets gezonds en positiefs. De kinderen leren surfen en krijgen ook vaak educatie. 

Wat wij doen in de workshops zijn schilder- en (rol)spel oefeningen, waardoor de kinderen hun creatieve talenten ontdekken. Na een aantal dagen mogen ze deze gaan inzetten bij het maken van een grote muurschildering in hun eigen buurt, die vaak veel positiviteit brengt. Wij maken foto’s van de bijzondere schilderingen en zetten deze om tot designs voor surfboards.

Deze surfboards willen we verkopen aan surfers wereldwijd. De opbrengsten gaan vervolgens terug naar de surf outreach organisaties die het geld goed kunnen gebruiken voor de aanschaf van nieuwe surf- en lesmaterialen. Zodat meer straatkinderen kunnen worden opgevangen door deze programma’s!

Het True Colours project bevindt zich op dit moment nog in de startfase. Om workshops aan te kunnen bieden aan kinderen in de arme townships en om dit project tot een succes te maken, hebben we donaties nodig. Wil jij ons helpen? Je kan emmertjes muurverf doneren via de uitgangscollecte van de dienst op 13 maart.“

Nieuws