Openstelling kerk


In de maanden juli en augustus is de kerk iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur geopend voor bezichtiging. Tijdens de openstelling zijn er gastvrouwen en -heren aanwezig om u te verwelkomen en rond te leiden. U kunt dan de mooie heringerichte kerk bewonderen met zijn prachtige houtsnijwerk van de schepping. Ook het liturgisch meubilair, dat gemaakt is door de Larense schrijnwerker Rene Bruns, gemaakt uit een oude beuk van landgoed Verwolde, is de moeite van het bekijken waard! In de stilteruimte is, zoals iedere dag, ook dan gelegenheid om een kaarsje aan te steken.

In de week van de fietsvierdaagse (5 t/m 9 augustus) staan de deuren van de kerk en het Kulturhus elke middag open van 13.30 tot 17.30 uur. Tijdens deze week is er zowel in de kerk als in het Kulturhus een tentoonstelling. Het thema van de tentoonstelling in de kerk is dit jaar: “Creativiteiten van de vrouw van nu.” Veel Larense vrouwen maken prachtige kunstwerkjes, echt de moeite waard om al dit moois eens tentoon te stellen!

Daarnaast is er een doorlopende fotopresentatie van liturgische bloemstukken zoals die gemaakt worden door de bloemendienst.     

In het Kulturhus is vanaf 13 juli een expositie van etsen van Lytje van Straaten te zien!

Nieuws