LouKA wordt uitgezwaaid naar Gambia


Uitzwaaien

Het is bijna zover! Vrijdag 19 juli vertrekt de groep naar Gambia. De koffers worden gepakt, de plannen zijn gemaakt en er is in deze laatste weken voor vertrek ook veel overleg met Kalifa, de contactpersoon in Sifoe in Gambia.

Afgelopen zondag (14 juli) stond helemaal in het teken van de reis en konden we de reizigers alvast ‘uitzwaaien’. ’s Ochtends was er eerst in de kerk in Laren de uitzwaaidienst van LouKA. Het was een mooie en feestelijke dienst. Iedereen kon iets vertellen over wat ze geleerd hebben van LouKA tot nu toe en mocht daarna een kaars aansteken. Zo ontstond er een hart vol van licht een liefde, een hart vol vreugde, dankbaarheid en saamhorigheid wat de groep mee mag nemen naar Gambia om daar weer uit te delen, om daar te helpen. We hebben met elkaar gebeden voor alle deelnemers die afreizen naar Gambia, voor een veilige reis en ook voor de thuisblijvers. 

Direct na de dienst gingen er al een paar meiden koken, want aan het eind van de middag begon het LouKA-diner. Een diner door en voor de meiden van Louka, de begeleiders en familie. Vak voor vertrek nog samen zijn, samen eten en elkaar ontmoeten. Het eten was bereid samen met Diana Wesseldijk en was heel kleurrijk. Het was heerlijk! We zaten bij de Zwiepse molen, inmiddels ook een bekende en belangrijke plek voor LouKA. Heel fijn om daar deze avond te mogen beleven. Mijn zoon van 5 jaar zei op de terugweg: “Dat was een heel leuk feestje!” En dat was het.

Lieve Annemijn, Cindy, Fleur en Fleur, Madelief, Marieke, Nadie, Nila, Nynke, Rebecca, Renée, Anita, Eddy en Tanja, ik wens jullie een onvergetelijke reis, waarin jullie licht en liefde mogen uitdelen én ontvangen.
Lieve Stella, jij bedankt voor al je werk en steun het afgelopen jaar, ook jou wens ik een mooie reis samen met je familie.

Het ga jullie goed! 

Ik wil graag afsluiten met een Afrikaanse zegenwens waarmee de uitzwaaidienst ook werd afgesloten.

Ik bid dat de Heer je zegent,
dat Hij je voeten laat dansen
en je armen sterk maakt.
Ik bid dat Hij je hart met tederheid vult
en je ogen met pretlichtjes

 

Swenne Bijzet

Nieuws