Kerstdiensten


Op 24 en 25 december zijn er drie diensten: het kinderkerstfeest, de kernachtdienst en op kerstmorgen.

Kinderkerstfeest
maandag 24 december om 15.30 uur

Zoals gebruikelijk vieren wij op 24 december om 15.30 uur weer het kinderkerstfeest. Alle basisschoolkinderen zijn hier van harte voor uitgenodigd. Papa’s en mama’s zijn natuurlijk ook altijd welkom! Tijdens dit feest denken we na over wat kerst eigenlijk is en zingen we samen gezellige kerstliedjes. Inmiddels wordt er al weer druk geoefend door de kinderen uit groep 7 en 8 van de PWA en de Branink voor een mooi toneelstuk onder leiding van Ria Langeler. Ook is er elk jaar een spaaractie waar alle kinderen geld voor mogen verzamelen. Dit jaar is het goede doel ‘Make a wish’ meer informatie kunnen jullie vinden op www.makeawishnederland.org

Kerstnachtdienst
maandag 24 december om 23.00 uur

Om 23.00 uur komen we samen. De kerk is spaarzaam verlicht. Vooraf zingen we enkele bekende kerstliederen om onszelf in de stemming te zingen. Het is warm. We luisteren naar kerstliederen gezongen door het koor Deo Gratias onder leiding van een nieuwe dirigent, Marjo Spekschoor. Ook voor de voorganger is het de vuurdoop, zijn eerste Kerstnachtdienst in Laren. We luisteren naar het aloude geboorteverhaal, want zonder het verhaal uit Lukas wil het geen Kerst worden. Er is plaats voor velen. Thema: Hopend op mededogen.

Gezinsdienst Kerstmorgen
dinsdag 25 december om 10.00 uur

Op kerstochtend vieren we het feest van de geboorte van Jezus ,in woord en beeld ,met alle kinderen. De jeugdclub werkt mee en maakt muziek. Er is geen kinderkerk; alle kinderen blijven bij hun ouders zitten en krijgen aan het begin kleurtjes en een knutsel -en kleurboekje om op een eigen manier met kerst bezig te zijn.

Dirk-Jan Bronsvoort  verhoogt de feestelijke sfeer met zijn trompetspel.

Nieuws