Jeugdkerk zondag 2 maart 2014


Iets voor 10.00u druppelen de jongeren binnen. We begroeten elkaar en maken een praatje.

Voordat de dienst begint, gaan we de kerk in, halen wij het licht van de paaskaars en nemen het mee naar onze eigen ruimte.

Onder het genot van een kopje thee/koffie of water babbelen we wat bij.

Deze keer hebben we een filmpje bekeken: Verborgen verhalen.

De moeder en stiefvader  van Mike zijn verslaafd aan drugs. Het is een puinzooi in huis, zijn moeder ligt te slapen op de bank en het zusje van Mike ligt huilend in bed, omdat ze nog niks gegeten heeft. Mike is 12 jaar. Hij moet voor z’n zusje zorgen en er worden niet altijd boodschappen gehaald. Er komt op een gegeven moment iemand van Jeugdzorg aan de deur, omdat Mike niet meer op school komt. Hij raakt in paniek. Ruimt alles op in huis en gooit de drugs  weg. Hij is bang dat hij misschien uit huis wordt geplaatst en dan wordt z’n zusje van hem afgepakt. Dat gaat niet gebeuren. Hij zal het zelf wel oplossen.  Zijn moeder wordt heel boos als ze ontdekt dat de drugs weg is. Mike loopt weg en neemt zijn zusje mee. Ze kan haar toch niet achter laten bij dat stelletje dronken lui. Ze lopen op straat en weten niet waar ze heen moeten. Op een bankje in het park vallen ze in slaap. Als Mike ‘s morgens wakker wordt is z’n zusje verdwenen. Hij kijkt en roept overal, maar kan haar nergens vinden. Dan komt een buurman en zegt dat zijn zusje bij hem in huis is en slaapt. Mike wil eerst geen hulp van hem, maar de buurman maakt hem duidelijk dat hij dit niet alleen op kan lossen. Hij hebt hulp nodig thuis. Er komt hulp van Jeugdzorg. Moeder kick af en probeert van de drank af te komen. Hopelijk gaat het lukken. Dan kunnen Mike en zijn zusje gewoon thuis blijven wonen.

We praten na over dit filmpje: Sommige dingen kunnen we niet altijd alleen oplossen en hebben we hulp nodig van anderen. Soms weet je niet wat er bij je vrienden of vriendinnen allemaal thuis gebeurd. Het is fijn dat we iemand kunnen vertrouwen en dat we een luisterend oor kunnen zijn.  Fijn dat er engelen bestaan. We voelen het misschien niet altijd zo, maar voor een ander ben je een engel.

Nieuws