Even voorstellen: ds. Joop Mol


Met ingang van 1 augustus dit jaar heeft de kerkenraad mij kunnen aanstellen als tijdelijk predikant in Laren. Dat voor enige tijd mee optrekken zal naar verwachting tot het voorjaar van 2016 duren. In die periode hoop ik u allen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De voornaam die ik bij deze introductie vermeld, kan door een ieder vrijmoedig worden gehanteerd, Maar wie een andere aanspraak gepaster vindt, zal evengoed gehoor vinden.

Sinds oktober 2010 ben ik met emeritaat, zoals dat in de kerkelijke wereld heet. Daarvoor ben ik verbonden geweest aan drie gemeentes. De eerste vijf jaren woonde en werkte ik in Wognum. Die gemeente vormde toen reeds een combinatie met de kerken van Benningbroek, Sijbekarspel en Nibbixwoud. Daarna volgde een periode van bijna 12 jaar in Doorwerth-Heveadorp. Vanaf januari 2002 is Bathmen de standplaats geworden. Daar wonen mijn vrouw, Jeannette, en ik met veel genoegen. Uit een eerder huwelijk zijn twee kinderen geboren, dochter Vera, die inmiddels moeder is van kleinzoon Bas en in Boskoop woont, en zoon Robbert Jan, die zich in Arnhem thuis voelt. Dit in het kort voor wat betreft de persoonlijke omstandigheden.

De kerkelijke gemeenschap van Laren is op weg naar een nieuwe toekomst, met weer een eigen predikant, een prachtige ruimte om te vieren en samen te komen, een bredere bedding in het culturele en sociale leven van het dorp en omgeving. Die rijke geschiedenis gaat voortgezet worden na een periode met vervelende en ongewenste ontwikkelingen. De gevolgen daarvan laten sporen na. Van harte hoop ik na en in dit alles samen met u te werken aan een bedding waarin de te beroepen toekomstige collega een frisse start kan maken. Daarvoor hebben we elkaar in alle geledingen en opzichten nodig. Ook op dit pad zal ik proberen 'voorganger' te zijn. Ik heb er zin in en zal velen van u bij allerlei gelegenheden ontmoeten. Daarom zeg ik: graag tot ziens en voor nu: alle goeds!

ds. Joop Mol
0570-540800
06-48345970
janjohannes1947@gmail.com

Nieuws