De stille week


Zondag 9 april is het Palmzondag. Uiteraard denken we dan aan het begin van de geschiedenis van lijden, sterven en opstanding van Jezus. We staan stil bij de intocht in Jeruzalem en de woorden die je iedere keer weer verwonderen “Heden hosanna, morgen kruisigt Hem!” Zo gaan wij mensen maar al te vaak (te) gemakkelijk om met andere mensen die ons de spiegel van de waarheid voorhouden. In deze dienst zal “De Lofstem” zingen en hebben we daarnaast een extra muzikaal accent van een fluitiste.

Op witte donderdag 13 april doen we het anders dan anders. U bent vanaf 19.45 uur welkom in het Kruispunt om samen thee of koffie te drinken. Om 20.30 begint “The Passion” en we gaan er samen naar kijken in de kerkzaal. We volgen de televisie uitzending live vanuit Leeuwarden.

Goede vrijdag is de dag dat we denken aan het sterven van Jezus. Om 19.30 uur begint de kerkdienst.  We lezen het lijdensverhaal, en we zingen uit het liedboek de liederen die daarbij horen. Het lijden en sterven van Christus is een belangrijk moment in onze traditie, en het is goed en mooi om daar ieder jaar weer bewust bij stil te staan.

Zaterdagavond vieren we om 21.30 uur de Paaswake. Het is een dienst waarin we de bijbelverhalen lezen over donker en licht, dood en leven. Eigenlijk is de Paasnacht een centraal moment in het Christendom. We vieren dat het leven in Gods handen is. Het leven overwint de dood, en Christus gaat ons daarin voor. Daar denken we de rest van het jaar aan met het licht van de Paaskaars die in de Paasnacht weer nieuw wordt aangestoken.

Zondagmorgen is er een gezinsdienst om 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws