Argentijnse kerkmuziek op wereldniveau


Bijzondere uitvoering Misa Criolla met zanger Javier Rodríguez

De Misa Criolla – het meesterwerk van de Argentijn Ariel Ramírez – zal in november en december te horen zijn in een prachtig programma met als titel ‘Música Celestial’. Daadwerkelijk hemelse muziek. Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u de adventmotetten van Hans Tijssen te horen. Verrassende maar toegankelijke koormuziek. Er is nog meer te horen: Diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem uitgevoerd door koor maar ook in solo-optredens van de Argentijnen. 

Het bijzondere karakter van het concert wordt versterkt door de aanwezigheid van de bekende zanger Javier Rodríguez, die over de hele wereld uitvoeringen geeft van de Misa Criolla. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had. Met Javier als zanger kunt u rekenen op een daverende uitvoering van deze Argentijnse hitmis.

Sinds 2008 is het Huygens Vocaal Ensemble, dat bestaat uit 14 semiprofessionele zangers uit het hele land, gevestigd in Zwolle. Het koor heeft een verrassend rijke klank. Onlangs won het koor de tweede prijs tijdens de Duits/Nederlandse kerkmuziekprijs. Het koor werd geprezen om zijn homogene klank en uitstekende tekstbehandeling. Volgens de Stentor is er bij het ensemble sprake van stijl, durf en welluidendheid. In 2010 was het koor te gast in Argentinië. Hier werd samen met de Argentijnen een CD opname gerealiseerd. Komende concertreeks is dan ook een logische voortzetting van deze samenwerking.

Het koor en de Argentijnen geven samen 5 concerten in Noordoost Nederland. Ze zijn te horen in Zwolle – OLV Basiliek (29/11), Lochem - Gudulakerk (30/11), Groningen – St Jozefkathedraal, (01/12), Heerenveen – Trinitas (7/12) en Deventer - Bergkerk (8/12) Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kunt u terecht op de website: www.huygensmusic.nl.

  • Misa Criolla javier Rodriguez  » Klik om in te zoomen ->

    Misa Criolla javier Rodriguez

  • Poster  » Klik om in te zoomen ->

    Poster

Nieuws