Afscheid leden.


Maandag 9 januari 2017 was er weer de 1e repetitie van Deo Gratias in het nieuwe jaar. 
Dat betekent traditiegetrouw zingen tot aan de (wat latere) pauze, koffie en heerlijke oliebollen, die weer door Gerrie Marsman waren gebakken, en een mini-ledenvergadering.
Tot slot namen we afscheid van twee mensen, die lange tijd een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het koor.
Voorzitter Nel Oolman sprak eerst Gerald Heebels toe. Jarenlang is hij de vaste pianist geweest van Deo Gratias. Een heel fijne pianist. Flexibel, onverstoorbaar, makkelijk in de omgang, niet alleen voor de koorleden, maar ook en vooral met de verschillende dirigenten. Gerald zei niet vaak nee tegen een vraag van het koor. We zullen hem zeker missen! Hij kreeg een pen met inscriptie, en een enveloppe met inhoud en een boeket bloemen aangeboden.
En Marry verraste hem nog met een mooi gedicht van Gerard Achterberg en enkele mooie eigen dichtregels.

Ook werd afscheid genomen van Dianne Hoentjen: na 18 jaar lidmaatschap zoekt ze nieuwe uitdagingen. Dianne heeft heel veel voor het koor gedaan.
15 jaar bestuurslid, waarvan 12 jaar als secretaris en 3 jaar als penningmeester. Bovendien zorgde ze altijd trouw, dat alle leden de benodigde informatie via de mail kregen toegestuurd.
Ook heeft ze jaren deel uitgemaakt van de Kerstconcertcommissie en heeft ze zowel bij de alten, als bij de tenoren en sopranen gezongen. Dianne is zeker altijd één van de gezichten van Deo Gratias geweest. We nemen dan ook afscheid met een traan.
Ze kreeg van het koor een mooie standaard met inscriptie en een boeket.
Hierna werden beide toegezongen door het koor met een speciaal voor hen geschreven afscheidslied.
We wensen beide nog een mooie, muzikale, toekomst toe.

             


Nieuws