Activiteiten van de commissie Ontmoeting & Inspiratie


De commissie Ontmoeting en Inspiratie heeft zich gebogen over de mogelijkheden voor komend seizoen onder het motto:

Hoe krijgen we, in deze tijd van beperkte ontmoeting, toch inspiratie?

We willen natuurlijk graag dingen met elkaar delen, maar met de corona-beperkingen moet het wel voor een ieder goed voelen. Daarom hebben we het volgende bedacht:

We willen maandelijks op zondagavond een on-line uitzending maken met als thema:  Het verhaal achter het lied 
Iedereen heeft wel zo’n lied, waarbij je direct terugdenkt aan dat festival waar je toen met je vrienden stond, die trouwdienst, het lied wat je steeds afspeelde toen het moeilijk was.
Een tekst die je raakt, of gewoon een prachtige melodie die je niet loslaat.
Het kan een kerklied zijn, maar ook een klassiek stuk, een kinderlied, of een popsong. Alles kan en je mag dit lied zelf inleiden, maar als je dat lastig vindt, kun je het ook met ons delen zodat wij het kunnen presenteren. Wil je een lied met ons delen, neem contact met ons op..
De eerste uitzending staat gepland op zondagavond 27 september, daarna op 25 oktober en 29 november. 

In de corona tijd is het erg stil geweest en voor sommigen is dat misschien nu nog wel zo. Sociale contacten zijn toch minder als voorheen, omdat er heel veel activiteiten niet of beperkt opgestart zijn. Voor wie daar behoefte aan heeft willen we een WhatsApp groep Inspiratie starten, waarin we elkaar een bemoediging kunnen sturen. Een bemoediging kan een mooie quote zijn, maar ook een foto van iets wat je gewoon meemaakt, een mooie bloem die bloeit, een haas in het grasveld, een lach van je kleinkind. Op deze manier maken we elkaar bewust van de mooie dingen die er zijn, wat ons kan bemoedigen op momenten dat het wat eenzamer voelt. Ook voor deze appgroep, graag contact opnemen met een van de commissieleden.

In het kader van de ontmoeting hebben we Ik wil jou ontmoeten bedacht. Want het gewone koffiedrinken en elkaar ontmoeten na de kerk missen we wel. Soms sprak je dan met de bekende mensen en soms ook wel eens een onverwachte ontmoeting die heel leuk kon zijn. Helaas kan dat nog niet, maar 1 op 1 ontmoetingen, op anderhalve meter, kan wel en daarom het volgende: Op 29 oktober is er een “Ik wil jou ontmoeten” avond gepland, waarvoor je je kunt opgeven. Die avond ga je op bezoek bij iemand, of krijg je iemand op bezoek maar je weet niet wie. Wij matchen de deelnemers en leveren een brief met gesprekssuggesties aan. Maar alle gespreksonderwerpen zijn goed, het gaat erom de ander te ontmoeten. We hopen een leuke, verrassende avond met inspirerende ontmoetingen.

Ook willen we meerdere Vesperdiensten inplannen. Vesperdiensten zijn gebedsdiensten in de avond. Een viering met veel muziek, wat gedichten, en misschien wel wat stilte. Een bijzondere viering: we hebben deze gepland op de zondagavonden  13 december, 14 februari en 28 maart. 

Als commissie Ontmoeting en Inspiratie blijven we dit seizoen “dicht op de bal”, met een korte termijnplanning om wat te organiseren indien dat mogelijk is.
Daarover zullen we natuurlijk wel van tevoren publiceren, maar echt een seizoensplanning maken leek ons niet zo passend. Maar we hopen dat jullie meedoen met hetgeen we kunnen bieden, en jullie aanmelden bij een van de commissieleden.

Jaap Jonk, Meine Harkema, Rene Bijzet, Dicky Klijn Velderman, Willy van der Wal en Betsie Grotentraast of via de mail ga.grotentraast@hetnet.nl

Nieuws