31 maart - 2 april: 500 jaar Reformatie in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer


500 jaar Reformatie wordt in de oude bisschopsstad herdacht met tal van boeiende activiteiten, waarbij iedereen welkom is. Van vrijdag 31 maart - zondag 2 april

Rijdende internationale expositie 500 jaar Reformatie

Een truck met oplegger trekt al maanden door heel Europa met een expositie over de Reformatie. Hij vertrok in 2016 uit Geneve en eindigt 20 mei in Wittemberg. Expositiemateriaal is aangeleverd door Protestantse gemeenschappen in alle Europese steden waar de truck aanlegt. Steden zijn gekozen die destijds een belangrijke rol speelden in de Reformatie. In Nederland viel die eer Deventer en Dordrecht ten deel. De Protestantse gemeenschappen daar hebben al veel voorbereidend werk gedaan. In de loop van vrijdag 31 maart komt de truck in Deventer aan. Hij blijft op het Grote Kerkhof naast de Lebuïnuskerk staan tot zondagmorgen 2 april. Op de truck rijdt een gezelschap mee van overwegend jonge mensen. Het Deventer’ materiaal in de truck laat de historie zien van Geert Groote, Reformator voor de Reformatie, die al ver voor Luther belangrijk was voor de hervorming van de toenmalige geloofsbeleving.

De hele maand maart en ook in het weekend van 1 en 2 april worden er in de Lebuïnuskerk vele activiteiten georganiseerd. O.a. op zondag 12 maart 16.30 uur een dansvesper met als thema ‘Hier sta ik ‘en op zondag 2 april om 16.30 uur een Sweelinckvesper, met Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke met première van Le Bouquet, een verzameling orgelstukken afgewisseld met gezongen psalmen uit de Geneefse Psalter, Bijbellezingen.

https://r2017.org/europaeischer-stationenweg/ 
https://r2017.org/veranstaltungen/europaeischer-stationenweg/blog/ 
www.pkn-deventer.nl 

Nieuws