17 oktober: Huub Oosterhuis in Lochem


Een bericht van de Protestantse Gemeente Lochem:

Aanstaande donderdag is zoals u wellicht weet de Avond met Huub Oosterhuis in de Gudulakerk in Lochem. 
De avond gaat door, wij hebben wel teleurstellend maar gelukkig ook positief nieuws over deze avond.

Op zeer recent doktersadvies moet Huub Oosterhuis (85) nu rust houden, hij mag daarom donderdagavond helaas niet komen.
Gelukkig heeft hij KEES KOK bereid gevonden om hem te vervangen.
Kees Kok, theoloog, specialist in de liturgische poëzie van Huub Oosterhuis, is al meer dan vijftig jaar zijn “rechterhand”. Kees kent Huub, zijn werk en zijn gedachtengoed als geen ander.
Het programma blijft gaan over Huub Oosterhuis, zijn liedjes en zijn gedachtengoed. 
Componist ANTOINE OOMEN (vleugel) en zijn dochter HELEEN OOMEN (zang) maken die avond HUN DEBUUT met het vertolken van liedjes van Huub Oosterhuis.

Daarom onze oproep: komt u donderdagavond vooral naar de Gudulakerk in hartje Lochem, en hoor alles van Huub Oosterhuis en zing mee!

De avond begint om 19.45 uur. Na afloop is er voor iedereen wijn en fris. De toegang is vrij. Het wordt écht, ook zonder de persoonlijke aanwezigheid van Huub Oosterhuis, een prachtige, inhoudsvolle avond!

 _______

UITNODIGING

Huub Oosterhuis komt donderdagavond 17 oktober naar Locem. U bent hartelijk welkom!

Componist Antoine Oomen en zijn dochter Heleen komen ook.

Komt allen!

Heel blij zijn wij dat Huub Oosterhuis donderdagavond 17 oktober onze gast zal zijn. Na een kennismaking zal hij ons vertellen wat hem na aan het hart ligt. “En toch!” en “liefde doen” zijn kerngedachten van hem. Samen met het Twents Liturgie Koor zullen wij liederen van Huub Oosterhuis zingen.

En hier blijft het niet bij! Ook Antoine Oomen, bekend componist van melodieën van de liederen van Huub Oosterhuis, waaronder “Licht dat ons aanstoot in de morgen”, en zijn dochter Heleen komen ook. Samen voeren zij voor het eerst liederen van Huub Oosterhuis uit: Antoine aan de piano en dochter Heleen zang. Hun debuut bij ons!

Komt allen, deze mooie en beslist zeer bijzondere avond mag u niet missen! Werkelijk iedereen is welkom, jong en oud, van binnen en tot vér buiten Lochem!.

De avond wordt gehouden in de grote of Gudulakerk, Markt 1, Lochem en (let op!) begint om 19.45 uur. Het is raadzaam om al om 19.30 uur in de kerk te zijn. In de pauze is er voor iedereen wijn en fris. Parkeren kan gemakkelijk op de parkeerterreinen aan de Julianaweg en de Prins Bernhardweg.

De toegang is gratis, het is wel wenselijk dat u aan het einde van de avond naar draagkracht aan de uitgangscollecte bijdraagt. Wij verheugen ons samen met bezoekers uit de wijde omgeving op een onvergetelijke avond!

Nieuws