11 oktober - Thema avond over Religie en Gedetineerden


Een misdadiger is meer dan zijn misdaad

Wat zijn dat voor mensen die in een TBS kliniek verblijven? Dat is zo ongeveer de vraag die mensen mij in allerlei variaties stellen als ze weten dat ik dominee in een TBS kliniek ben geweest. Op die vraag is geen makkelijk antwoord te geven. Het is wel duidelijk dat in het leven van mensen soms vreselijke dingen gebeuren. En soms doen mensen vreselijke dingen, welbewust, in een vlaag van verstandsverbijstering, of vanwege een psychische stoornis.

Mensen die iets vreselijks hebben gedaan moeten verder met hun leven, en dat is nooit makkelijk. Vaak moet niet alleen het gedrag veranderen, maar ook de levenshouding, vaak ook de relatie met de mensen om hen heen. Dat betekent ook dat het leven weer een nieuwe zin moet krijgen. Over de fouten in het verleden en de zin van het leven gaat het gesprek met de “geestelijk verzorger” zoals de dominee officieel heet.

Op dinsdagavond 11 oktober om 20.00 uur vertelt dominee Jaap Jonk uit Laren meer over zijn werk in de TBS kliniek Oldenkotte waar hij van 2001 tot 2014 werkte.

Kulturhus (naast de kerk) Verwoldseweg 1 Laren Gld

Nieuws