Nieuws


Liturgie aankomende zondag

Hieronder vindt u de liturgie voor de aankomende zondag.

Lees meer »

Dinsdag 26 november 2019 Kulturhus Laren 20.00 uur

Hoe gaan we om met een komend afscheid? Is het komende afscheid in zicht, omdat u zojuist het bericht hebt gekregen dat de dokters niets meer voor u kunnen doen? Of wilt u eens bij uw afscheid stil staan? Om het leven goed af te ronden zijn er zaken te bespreken, dingen te doen, overdenkingen en te voelen wie u bent en wat u nog wilt.

Lees meer »

Bespiegeling November

Maandelijks wordt in deze rubriek van onze website een thema belicht. Lezers kunnen daarop desgewenst een reactie geven. Het thema van november is Gods nabijheid.

Lees meer »

Oogstdienst 10 november met taartenbuffet

Op 10 november na de Oogstdienst koffiedrinken met….taartenbuffet!

Lees meer »

Kerkklanken Oktober 2019

U kunt hier het oktober nummer 2019 van Kerkklanken vinden.

Lees meer »

Maak zelf uw keuze uit de Laornse Reli-top 30

De zangdienst van zondag 17 november 2019 om 10.00 uur wordt een bijzondere dienst met veel mooie traditionele liederen. Liederen met een herinnering, liederen van steun, hoop en blijdschap. Liederen die graag gezongen werden en ook nu nog voluit gezongen worden. Liederen waar u blij van wordt. Maar ook liederen die u kracht geven, u troosten en u vertrouwen geven als verdriet op uw pad komt.

Lees meer »

Gospeldienst 3 november 2019

De gospeldienst van 3 november heeft als thema 'Licht in ons leven'. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door het gospelkoor Enjoy uit Markelo.

Lees meer »

Projectkoor Laren

Oproep projectkoor Laren

Lees meer »

Kerkklanken September 2019

U kunt hier het september nummer 2019 van Kerkklanken vinden.

Lees meer »

17 oktober: Huub Oosterhuis in Lochem

Huub Oosterhuis komt donderdagavond 17 oktober naar Lochem. U bent hartelijk welkom!

Lees meer »

Opgave voor 'Ontbijten voor de kerkdienst' op 20 oktober 2019

Wat houdt dat nu weer in? Wat moet ik me daar nu bij voorstellen? Ontbijt u altijd of vaak alleen? Ontbijt u meestal met uw partner maar vindt u het leuk ook eens met anderen te ontbijten? Vindt u het een aardig idee om eens een belegde boterham voor een ander te maken? Vindt u het leuk als een ander eens een belegde boterham voor u maakt?

Lees meer »

Good Goan!

Met de Laornse Passion als mooie herinnering willen we met dezelfde ingrediënten een nieuw project opstarten.

Lees meer »

Zondag 13 oktober 14 uur: Kliederkerk

We gaan starten met Kliederkerk in Laren! Kliederkerk is er voor alle peuters en kinderen van de basisschool en hun ouders/verzorgers/grootouders. Op een zondagmiddag kunnen de kinderen en volwassenen samen allerlei opdrachten, spellen en creatieve dingen doen om zo een thema of verhaal te ontdekken.

Lees meer »

Zondag 15 september, startdienst en welkom vierjarigen

Aanstaande zondag willen we met elkaar het nieuwe seizoen starten en zes kleuters welkom heten bij de kinderkerk. Een feestelijke gezinsdienst met als thema "Elk schaapje telt".

Lees meer »

Programma 2019-2020

Op 15 september - de startzondag van het nieuwe seizoen – zal het programma 2019-2020 worden uitgedeeld.

Lees meer »

21 September Kledinginzamelingsactie

Op zaterdag 21 september a.s. vindt de kledinginzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood weer plaats. U kunt dan tussen 10.00 uur en 12.00 uur uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren.

Lees meer »

Zondag 29 september 2019 Fietsen naar de kerkdienst Kerk Laren

We vertrekken vanaf het huis van Meine Harkema (telnr. 06 53862917 ) aan de Ooldselaan 20 om 08.30 uur en gaan via een mooie route naar de kerk fietsen. Af en toe stoppen we, en luisteren we naar enkele meditatieve woorden van de gids.

Lees meer »

Kerkklanken juli-augustus

U kunt hier het juli/augustus nummer 2019 van Kerkklanken vinden

Lees meer »

Grote gezellige rommelmarkt in Laren

Zaterdagmiddag 7 september organiseert de Protestantse Kerk in Laren weer haar jaarlijkse rommelmarkt in en om de kerk en het kulturhus aan de Verwoldseweg. Van 13.30-16.30 uur bent u uitgenodigd om te komen kijken en kopen uit het grote aanbod van diverse spullen die wij overzichtelijk voor u hebben uitgestald.

Lees meer »

4 augustus: Openluchtdienst

'Een duwtje in de rug' De Protestantse Gemeente Laren viert de Openluchtdienst deze keer op een prachtige locatie in de tuin van Huize Verwolde aan de Jonker Emilelaan 4 in Laren Gld.

Lees meer »

LouKA wordt uitgezwaaid naar Gambia

Het is bijna zover! Vrijdag 19 juli vertrekt de groep naar Gambia. De koffers worden gepakt, de plannen zijn gemaakt en er is in deze laatste weken voor vertrek ook veel overleg met Kalifa, de contactpersoon in Sifoe in Gambia.

Lees meer »

Open lucht kerkdienst in Laren op zondag 4 augustus 2019 10.00 uur

'Een duwtje in de rug' De Protestantse Gemeente Laren viert de Openluchtdienst deze keer op een prachtige locatie in de tuin van Huize Verwolde aan de Jonker Emilelaan 4 in Laren Gld.

Lees meer »

Zondag 7 juli afscheid Kinderkerk

Aanstaande zondag nemen Femke Klein Bramel en Thamar de Graaf afscheid van de kinderkerk. Een bijzonder moment dat we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Lees meer »

4e Uitloting obligaties

In 2006 is er een obligatielening uitgeschreven voor de financiering van de herinrichting van onze kerk. Deze lening bestaat uit 209 obligaties van 50 euro en 134 obligaties van 100 euro, die een looptijd hebben van ten minste tien jaar en ten hoogste twintig jaar. De vierde uitloting heeft inmiddels plaats gevonden op 16 mei door mr. D. Siebelink, notaris te Lochem, waarvan een proces verbaal is opgemaakt.

Lees meer »

Kerkklanken Juni 2019

U kunt hier het Juni nummer 2019 van Kerkklanken vinden

Lees meer »

Stukken Bloemendienst

De bloemendienst maakt wekelijks mooi bloem stukken voor op de avondmaalstafel in de kerk. Hieronder een aantal foto's

Lees meer »

Vooraankondiging:Huub Oosterhuis komt in Lochem!

Heel blij zijn wij dat wij u mogen aankondigen dat de bekende dichter-theoloog HUUB OOSTERHUIS op donderdagavond 17 oktober 2019 in de Gudula of Grote Kerk in Lochem onze gast zal zijn!

Lees meer »

Rooster kinderkerk

Het rooster van de kinderkerk is hieronder te vinden.

Lees meer »

Kerkklanken Mei 2019

U kunt hier het Mei nummer 2019 van Kerkklanken vinden.

Lees meer »

Openluchtdienst in Laren op zondag 2 juni 2019 10.00 uur

De Protestantse Gemeente Laren viert de Openluchtdienst deze keer op een prachtige locatie aan de Ooldselaan 17. Swenne Bijzet is de voorganger. Zij houdt de overdenking over de titel van de mega-hit van Led Zeppelin uit de jaren 70, ‘Stairway to heaven’. Een trap naar de hemel!

Lees meer »

Kerkklanken April 2019

U kunt hier het April nummer 2019 van Kerkklanken vinden

Lees meer »

Kerkklanken Maart 2019

U kunt hier het Maart nummer 2019 van Kerkklanken vinden

Lees meer »

LouKa

Wij zijn LouKA. Wij zijn een groep meiden van 15, 16 en 17 jaar uit Ruurlo, Warnsveld, Lochem, Gorssel, Exel, Vorden en Laren en samen gaan wij in de zomer van 2019 een reis naar Sri Lanka maken. 

Lees meer »

Kerkklanken Februari 2019

Kerkklanken Februari 2019

Lees meer »

Kerkklanken Januari 2019

U kunt hier het Januari nummer 2019 van Kerkklanken vinden.

Lees meer »

Terugblik LouKA-dienst

Afgelopen zondag (20 januari) waren wij aanwezig bij u in de kerkdienst.

Lees meer »

Periodieke gift

Via Actie Kerkbalans steunen de leden onze gemeente met een kerkelijke bijdrage. Weet u dat u misschien m??r kunt geven, zonder dat het u extra geld kost?

Lees meer »

Afstand van de "Nashville verklaring".

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Laren (Gld.) neemt afstand van de zogenaamde "Nashville verklaring".

Lees meer »

Activiteiten 2018 - 2019

Programma overzicht van de activiteiten vanaf september 2018

Lees meer »

Collectemunten

De kerkenraad heeft besloten om ook in Laren te starten met collectemunten. Deze munten, die verkrijgbaar zijn in waardes van €0,50 €1,00 en €2,00, kunnen gebruikt worden voor alle collectes en voor de bijdrage in de koffiepot.

Lees meer »

3e Uitloting obligaties

In 2006 is er een obligatielening uitgeschreven voor de financiering van de herinrichting van onze kerk. Deze lening bestaat uit 209 obligaties van 50 euro en 134 obligaties van 100 euro, die een looptijd hebben van ten minste tien jaar en ten hoogste twintig jaar.

Lees meer »

Kerkelijke afdracht; wat is dat?

Een vraag die in veel gemeenten leeft is hoe het nu precies zit met de kerkelijke afdracht; zo ook in onze gemeente. Vanuit het college van kerkrentmeesters willen we hier graag een toelichting op geven.

Lees meer »

Aanmelden nieuwsbrief

Communicatie kan via vele wegen tegenwoordig en als kerk willen we u ook graag per email op de hoogte houden van activiteiten, kerkdiensten en andere mededelingen en daarom gaan we starten met Kerk Laren e-nieuws. Deze nieuwsbrief ontvangt u een keer per week op het door u opgegeven mailadres.

Lees meer »

Rooster optredens

Overzicht van de optredens Deo Gratias

Lees meer »

Archief

Archives

Contact