Sam's Kledingactie op 1 april

Bekijk het nieuwsoverzicht

Sam’s kledingactie voor betere zorg moeder en kind

Op zaterdag 1 april a.s. kunt u kleding en schoenen inleveren bij de familie Dinkelman aan de Boomkampsweg 9, de familie Koeslag aan de Sportparkweg 20 en bij de familie Wink aan De Kotten 2. De vrijwilligers zijn van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Wat mag u allemaal inleveren?
U mag behalve kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Géén gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden.

Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.
Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind
in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar.
Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.