Kliederkerk in Laren!


Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. Samen een Bijbelverhaal spelenderwijs ontdekken, vieren én lekker eten, dat is gewoon een feest! Bij het woord kliederen denken veel mensen aan knutselen, vingerverven en knoeien met lijm. Een begrijpelijke associatie, maar níet (of in ieder geval niet alleen) wat we bij Kliederkerk bedoelen met kliederen. De naam Kliederkerk is gekozen om te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een Bijbelverhaal kunnen ontdekken. Op die manier leren we over en van God en elkaar. 

Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen:

    

Kliederkerk begint met het samen ontdekken van een Bijbelverhaal door creatieve activiteiten, spellen en leuke werkvormen. In de korte viering daarna komt altijd het verhaal wat je samen creatief hebt onderzocht terug en krijgen elementen als gebed en lied een plek. Ten slotte samen iets eten en drinken, een natuurlijk moment om elkaar beter te leren kennen, om elkaar te ontmoeten en de kinderen kunnen nog lekker verder spelen als ze dat willen. 

In Laren is er nu drie keer een kliederkerk geweest. Dat waren mooie middagen met leuke activiteiten, fijne ontmoetingen en lekker eten. Helaas is de laatste keer alweer lang geleden, maar als het kan hopen we in het najaar van 2021 weer zo’n leuke middag te organiseren. Kom je dan ook?

Contactpersoon

Swenne Bijzet
06-40275253
swennebijzet@kerklaren.nl

Nieuws