Kinderkerk


Ongeveer twee keer per maand op zondagmorgen is er kinderkerk. Terwijl de volwassenen in de kerk de eredienst vieren zijn de kinderen in hun eigen ruimte bezig met het geloof.

Tijdens de kinderkerk werken we elke keer aan een bepaald thema. Aan de hand van een bijbel- of spiegelverhaal gaan we samen in gesprek en vervolgens wordt het thema uitgediept (op hun niveau) door middel van bijvoorbeeld spelletjes, liedjes of knutselwerken. Afhankelijk van het thema doen we de verwerking soms apart voor de oudere en jongere kinderen.

Rondom bijzondere dagen zoals advent, 40 dagentijd, doopdienst, avondmaal, wordt ingegaan op het thema van dat moment. Vaak beginnen we dan in de kerk waar het thema wordt ingeleid. Met gezinsdiensten zoals Kerst, Pasen en Pinksteren is er geen kinderkerk maar kunnen de kinderen samen met hun ouders naar de kerk gaan. Tijdens de overweging is er dan een leuk puzzel/kleurboekje voor de kinderen. Op die manier kunnen de kinderen wennen aan het naar de kerk gaan.

De leiding van de kinderkerk bestaat momenteel uit zes enthousiaste jonge dames. Zij proberen elke kinderkerkochtend gezellig en leerzaam te maken.

Wil je ook een keertje komen kijken? Je bent altijd welkom om 10.00 uur in het Kulturhus!

Het kinderkerkseizoen loopt gelijk met het basisschoolseizoen. Onderaan vind je de knop naar het rooster. Wil je meer informatie: loop gerust een keer binnen of neem contact met ons op!

Groetjes van de kinderkerkleidsters: Eva, Rimke, Thirsa, Ingrid, Jessica en Marieke

Contact

Eva Schoneveld
06-39182648

kinderkerk@kerklaren.nl

Nieuwsberichten

Nieuws