LouKa


Hallo!

Wij zijn LouKA. Wij zijn een groep meiden van 15, 16 en 17 jaar uit Ruurlo, Warnsveld, Lochem, Gorssel, Exel, Vorden en Laren en samen gaan wij in de zomer van 2019 een reis naar Sri Lanka maken.  

De reis staat in het teken van vrijwilligerswerk; iets doen voor de mede mens. Wij gaan in Sri Lanka vrijwilligerswerk doen bij een project dat wordt geleid door een katholieke zendingszuster. Deze zuster begeleidt op vrijwillige basis diverse doorlopende projecten in Sri Lanka en helpt daar waar nodig, zoals na de Tsunami. Wij zullen een kleuterschool gaan verven, helpen bij een tehuis voor minder validen en helpen in een moeder Theresa huis waar oudere alleenstaanden wonen of in de tuin daarvan. Ook hopen we ter plaatse diverse goederen te kunnen aanschaffen zoals leermiddelen, spelletjes, toiletartikelen en andere zaken waar de plaatselijke bevolking geen geld voor heeft. 

Om deze reis mogelijk te maken is er veel voorbereiding nodig. Vanaf september zijn we bezig om de reis te plannen en om te bedenken hoe we zoveel mogelijk geld in kunnen zamelen. We doen alles zoveel mogelijk zelf, waar nodig ondersteund door een team van coaches. Denk hierbij aan PR, reisorganisatie, het regelen van de financiën en het opzetten van acties. Een hele klus, maar wat vinden wij het leuk om te doen! 

LouKA staat voor "ja, Laren Komt in Actie!". Ou betekent namelijk 'ja' in het Singalees en LKA is zowel de landcode van Sri Lanka als de afkorting voor LouKA Komt in Actie.  

En in actie komen is precies wat we gaan doen!  

Wij hebben voor de komende tijd heel veel acties gepland, waaronder LouKA-doedagen (klussen op aanvraag doen), huis-aan-huis acties en wij zullen op een heleboel evenementen op verschillende locaties te vinden zijn. Wij hopen u daar tegen te komen en zouden het fijn vinden als u ons wilt helpen zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. 

Nieuwsgierig geworden naar ons avontuur? Kijk dan eens naar onze site:

https://loukainactie.webnode.nl/  
of ga naar onze facebooksite (is openbaar):

Of weet u een leuke klus voor ons? Neem dan contact op via:

Loukainactie.pr@gmail.com   

Nieuws