Laorne For Armenia (LAFA)


In 2016 zijn er een aantal jongeren naar Armenië geweest. Hieronder de terugblik.

Terugblik op onze Armenië-reis

Wat een geweldig avontuur hebben wij mogen beleven! In de zomer van 2016 waren wij in Yerevan, de hoofdstad van het prachtige land waar wij geweest zijn. Wat hebben we veel moois beleefd: een prachtige natuur, hele lieve mensen, een hele andere cultuur, warm zonnig weer, lieve kindjes, maar ook met elkaar bezig zijn, een prachtige groep met veel duimtrofeeën.

We hebben een geweldige tijd gehad in Armenië, een reis om nooit te vergeten. We hebben ontzettend veel geleerd en ook erg veel nieuwe indrukken opgedaan. Sommige dingen hebben veel impact gemaakt op ons, in het bijzonder de gehandicapte kinderen in het kindertehuis. Het is moeilijk om te zien hoe zwaar sommige kinderen het hebben. Er waren bijvoorbeeld kinderen die hun hele leven in een rolstoel zitten, die niks kunnen doen en niet kunnen communiceren. Hoe ga je daar mee om?
Fijn was het om andere, minder gehandicapte, kinderen, weer even te laten lachen. Het deed ons goed om speelgoed aan de kinderen van het kindertehuis te geven en om ze vrolijk te zien.

"I alone cannot change the world
But I can cast a stone across the water to create many ripples"

Het is heel raar om het contrast te zien als je weer in Nederland bent. We hebben het zo goed hier! Raar dat je je dat pas beseft als je weg bent geweest. In Nederland is alles mogelijk. Zelfs als het niet mogelijk is, kan het tóch wel. Onder ons hangt een vangnet wat ons op vangt als het niet lukt. Dat is in Armenië wel anders. Gelukkig bestaat het kindertehuis om deze waardevolle, gehandicapte kinderen op te vangen.
Zou je graag een milionair willen zijn? Waarschijnlijk wel, want dan heb je veel geld en kun je alles kopen. Word je echt gelukkig van veel geld? Het leven van deze Armeense mensen is in onze ogen niet perfect, maar wij weten nu wel dat je ook gelukkig kunt zijn met de dingen die je wél hebt. De Armenen zijn namelijk, ondanks dat ze minder te besteden hebben dan ons, ontzettend gastvrij en deden alles om ons blij te maken. En dat er weinig geld is? Dat maakt op dat moment even helemaal niks uit. We hopen dat de Armenen blijven geloven in een betere toekomst, want dat is zeker mogelijk!

En nu verder? Onze reis is voorbij, maar: ‘De Lafa-meiden blijven altijd bestaan, alleen hebben we nu ons doel behaald!’. Iedereen is weer terug in zijn eigen leven.

Laorne for Armenia heeft een ‘(Little) Bridge’ gebouwd van Laren naar Armenië. Zoals beloofd in onze uitzwaaidienst hebben we deze brug ook teruggebouwd naar Nederland.
We zijn weer terug geweest naar alle kerken waar we voor de reis ook geweest zijn, hebben 4 november een hele avond verteld in het Kulturhus in Laren.

Voor wie nog meer wil zien en horen van deze reis, kijk op onze weblog:
http://lafablog.weebly.com/ 
of ga naar onze facebooksite (is openbaar)
https://www.facebook.com/jongerenreisarmenie  
Hierop staat een prachtige after-movie van onze reis.

Wij hadden deze reis niet kunnen maken zonder jullie hulp. Daarom willen we iedereen die, op welke manier dan ook, zijn steentje heeft bijgedragen bedanken. Jullie zijn SUPER!

"If we stand together, we can change the world!"

Heeel veel liefs!
Loes, Eva, Meike, Christel, Marieke, Livi, Judith, Betsie en Inge

Nieuws